Je auto helemaal summerproof maken? Lees onze 5 zomertips!

zomertips

De zomer is in aantocht en dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van mooie zonnige dagen. Toch brengt de zomer ook een aantal uitdagingen met zich mee als het gaat om het onderhouden van onze auto’s.

 

Daarom delen we graag vijf handige zomertips voor het onderhoud van je auto, zodat je deze zomer zonder zorgen de weg op kan.

 

1. Bescherm je auto tegen pollen

Tijdens de lente en de zomer vliegen er veel pollen in de lucht. Deze pollen kunnen zich vastzetten op je auto en zorgen voor lelijke vlekken. Gelukkig kan je dit gemakkelijk voorkomen door je auto regelmatig te wassen en te waxen. Zo blijft het vuil niet plakken op de lak van je auto.

 

2. Bescherm je interieur tegen de zon

In de zomer kan het erg warm worden in je auto, waardoor het interieur van je auto kan beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan het dashboard dat kan verkleuren door de zon. Bij Best carwash kan je terecht voor het reinigen en beschermen van het interieur van je auto, zodat deze langer mooi blijft.

 

3. Reinig regelmatig je velgen

Zomerse wegen kunnen vol zitten met stof, remstof en vuil, wat zich kan ophopen op je velgen. Laat je velgen daarom regelmatig reinigen bij Best Carwash. We hebben gespecialiseerde velgenreinigingsdiensten die ervoor zorgen dat je velgen er weer als nieuw uitzien. Bovendien zijn ze na een grondige reinigingsbeurt beter beschermt tegen corrosie.

 

4. Bescherm je lak

Niet alleen de zon kan schadelijk zijn voor de lak van je auto, ook vogelpoep en insecten. Wat je dan vooral niet mag doen is snel even schrobben met een spons, want dit zorgt voor krassen. De beste aanpak? Kom eens langs bij Best Carwash. Daar spuiten we je wagen eerst manueel af om het ergste vuil los te maken. Daarna wordt al het vuil minutieus verwijderd in onze wasstraten.

 

5. Geef je vloermatten een poetsbeurt

Zomeractiviteiten zoals stranduitjes en picknicks kunnen vuil en vlekken op je bekleding en vloermatten veroorzaken. Best Carwash biedt een professionele interieurreiniging aan, inclusief het reinigen van bekleding en vloermatten. We verwijderen vlekken, geurtjes en vuil. Zo ziet je auto er in een flits weer fris en schoon uit.

 

Met deze handige tips in het achterhoofd kan je genieten van een zorgeloze rijervaring tijdens de warme zomermaanden! Heb je nog vragen over hoe jij jouw wagen helemaal summerproof kan maken? Best Carwash helpt je graag.