Het belang van een frequente wasbeurt

het belang van een frequente wasbeurt

De meeste mensen laten hun auto wassen voor een mooie look, maar regelmatig je auto wassen brengt veel meer voordelen mee. Denk maar aan de optimalisatie van de veiligheid, garantie van hygiëne en het beperken van slijtage. Het is aangeraden om minimaal 2 keer per maand naar de carwash te gaan, om je auto goed schoon te houden. Dankzij onze hoogtechnologische wasstraten ben je na 10 min terug buiten, snel en efficiënt! Ontdek alle voordelen van een frequente wasbeurt in deze blog.

 

Vier voordelen van een propere wagen

1. Een propere wagen is eerst en vooral essentieel voor een veilige rit. Het draagt bij aan een helder zicht op de weg en zorgt ervoor dat andere weggebruikers jou goed kunnen zien. Ook aan de binnenkant van de wagen zijn propere ruiten essentieel, zo voorkom je condensvorming en kan je weer veilig op de baan. 

 

2. Een schone auto betekent ook een gezondere rijomgeving, voor jou en je passagiers. Het verwijderen van stof, allergenen en bacteriën van het interieur draagt bij aan een betere luchtkwaliteit in de auto. Bovendien voorkomt regelmatig stofzuigen en reinigen van het interieur de ophoping van geuren en helpt het om een frisse en aangename atmosfeer te behouden.

 

3. Door regelmatig je auto te wassen, verwijder je vuil, insecten, vogelpoep en chemische stoffen van je wagen. Dit helpt om de glans en de kwaliteit van de lak te behouden. Ook corrosie van je carrosserie kan je vermijden dankzij een regelmatige poetsbeurt. Mooi meegenomen is dat je op lange termijn de waarde van je auto beter kan behouden.

 

4. Een schone auto kan bijdragen aan een betere brandstofefficiëntie. Wanneer vuil en modder zich ophopen op de carrosserie, veroorzaakt dit extra weerstand, wat resulteert in een hoger brandstofverbruik. Door je auto regelmatig te wassen, verlaag je de luchtweerstand en verbeter je de aerodynamica, waardoor je brandstofkosten worden verlaagd.

 

Wat met het milieu?

Verontreinigende stoffen die aan auto’s blijven hangen, worden bij een ritje door de carwash weggespoeld en opgevangen in de vorm van slib. Het slib van een carwash wordt regelmatig opgehaald en afgevoerd naar erkende verwerkingsstations, wat aanzienlijk beter is dan wanneer deze stoffen in ons grondwater terechtkomen. Verder zet Best Carwash sterk in op duurzaamheid. Gemiddeld verbruiken wij per wagen 400 liter water om hem te wassen, waarvan we elke keer meer als 90% recycleren. De overige 10% halen we uit onze regenwaterputten, waardoor we het verbruik van stadswater tot een absoluut minimum kunnen beperken.

 

Clean in every way

Een frequente wasbeurt voor je wagen gaat dus verder dan alleen het behouden van een stralende auto. Of je nu een gepassioneerde autoliefhebber bent of gewoon zuinig wilt zijn op je voertuig, een frequente auto wasbeurt is een investering die zichzelf terugbetaalt in termen van behoud en prestaties op de lange termijn.

 

Is jouw wagen ook toe aan een grondige wasbeurt? Breng dan een bezoekje aan onze carwash!