Een koele wagen tijdens de zomer

tips koele wagen

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. We stappen onze wagen in op een zomerse dag en het voelt alsof je in een sauna terecht komt. Wanneer je je wagen in de zon parkeert kan de temperatuur oplopen tot 60 graden! Het is dus belangrijk dat je je wagen, en je hoofd, koel houdt tijdens de zomer

 

Wij hebben voor jou verschillende tips op een rijtje gezet om je wagen lekker fris te houden!

 

1. Makkelijke hittebestrijding met een zonnescherm

Op zoek naar een goedkope en makkelijke manier om de warmte uit je wagen te houden? Gebruik een zonnescherm! De schermen weerkaatsen de zon en de warmte waardoor je wagen langer koel blijft. Voor optimaal gebruik leg je er een bij de voor- en achterruit.

 

2. Een koele rit met diagonale verluchting

Om je wagen koel te houden, is de meest voor de hand liggende manier om de ramen te openen. Zorg voor een diagonale luchtstroom door bijvoorbeeld het linker voorraam en het rechter achterraam te openen, of andersom. Zo kan de hitte snel ontsnappen en blijft je wagen aangenaam koel.

 

3. Bescherm je autostuur tegen oververhitting

De meeste autosturen zijn zwart waardoor ze veel zonlicht absorberen en snel opwarmen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om dit te voorkomen: bedek je stuur met bijvoorbeeld een handdoek. Op die manier creëer je een beschermende laag die het zonlicht blokkeert en voorkomt dat je autostuur te snel warm wordt.

 

4. Snelle verkoeling met een DIY-airco

Heb je geen airconditioning in je wagen en wil je dat de temperatuur snel afkoelt? Plaats simpelweg een paar vochtige washandjes in de buurt van de luchtblazers van je wagen. Hierdoor zal je wagen al snel gevuld worden met heerlijk koude lucht.

 

5. Minder warmte en meer glans met een propere wagen

Wanneer je wagen langs buiten proper is, houdt die minder warmte vast. Een propere wagen reflecteert het zonlicht beter waardoor die minder warmte opneemt. Een laagje stof of pollen zorgt ervoor dat je wagen meer warmte absorbeert. Geef je wagen regelmatig een liefdevolle wasbeurt en zorg ervoor dat die stralend en warmteafstotend blijft!

 

 

De beste manier om je wagen af te koelen is met een ritje door onze carwash natuurlijk! Breng snel een bezoekje zodat je met een stralende wagen de baan op kan!

 

Afspraak op de Leuvensesteenweg 623, 1930 Zaventem.