FAQ

Veel gestelde vragen

Moet ik eerst een afspraak maken of kan ik tijdens de openingsuren gewoon langskomen?

Neen, voor zowel de buitencarwash als de interieurband kan je zonder afspraak langskomen.

Is het mogelijk om op afspraak te komen ná de openingsuren?

Nee, afspraken na de openingsuren doen we niet. We zijn enkel zondagnamiddag gesloten. Onze openingsuren vind je hier.

Hoe lang duurt een volledige wasbeurt, zowel het exterieur als het interieur?

Een kleine 20 minuten. De wasbeurt voor de buitenkant duurt ongeveer 7 minuten, de binnenkant 9 à 10 minuten en we tellen nog 1 à 2 minuten bij om te wisselen.

Hoe kan een Carwash ecologisch zijn, er is toch heel veel water nodig om een auto te wassen?

Klopt: om een wagen te wassen heb je gemiddeld 400 liter water per wagen nodig. Onze carwash beschikt over een ultramodern en ecologisch waterzuiveringssysteem. Daardoor recycleren we van die 400 liter per wagen 90 tot 92%, dat water kunnen we dus keer opnieuw gebruiken. De overige 8 tot 10% vangen we op met regenwater in onze regenput, waar plaats is voor 350.000 liter. Best Carwash is daarom een zelfvoorzienende carwash, volledig onafhankelijk van stadswater. Onze ambitie? Tot 95% van het water recycleren dankzij de nieuwste technologieën.

Zijn de gebruikte zepen en waxen niet schadelijk voor het milieu?

Ook daar trekken we het groene verhaal door. In plaats van chemische zepen en aanverwanten, kiezen wij voor 100% biologisch afbreekbare vloeistoffen.

Hoe ecologisch is jullie verhaal naast water en zeep?

We proberen op allerlei manieren, groot en klein, onze visie uit te voeren. Zo bestaat ons dak uit zonnepanelen – die groene energie gebruiken we voor de volledig elektrisch aangestuurde carwash.

Op het stofzuigerplein staan verschillende vuilbakken om afval te sorteren en we
proberen zo weinig mogelijk gebruik te maken van plastic.

Kunnen mijn kinderen ergens spelen terwijl ik het interieur van mijn wagen aanpak?

Neen, gezien de rondrijdende auto’s is het voor de veiligheid van de kinderen beter om die in de buurt te houden.

Is het mogelijk om contactloos of met de smartphone te betalen?

Zeker, dat kan aan een van de vijf betaalterminals. Je BestPas (de abonnementsformule) kan je ook opladen via die terminals, of gewoon online.

Kan ik mijn wagen en velgen laten polijsten bij Best Carwash?

Kies je voor het Most Popular of Best programma, dan krijgt je wagen een Polishwaxbeurt. Concreet wrijven we de wagen na het wassen machinaal in met polish wax, wat je wagen extra glans geeft.

Kan mijn wagen schade oplopen in de automatische wasstraat?

Neen, onze wasstraat is 100% krasvrij. Aan het begin van de wasstraat scannen we met sensoren je wagen. Dan doen we om perfect te kunnen weten waar en wanneer de machine de borstels harder of zachter moet laten duwen (bij grote spiegels, cabriodak, taxilicht, spoiler,…) of moeten spuiten (cabrio’s met zachte daken, taxilichten, ..).

Dankzij de volautomatische hoge druk tijdens de voorwas slaan we geen plekje over, ook een belangrijke voorwaarde om krasvrij te kunnen wassen. Al het borstel materiaal is trouwens van de laatste nieuwe generatie krasvrij textiel, wordt regelmatig gewassen en indien nodig vervangen.

Kunnen mijn velgen beschadigd raken in de carwash?

Nee, want de ketting van onze kettingbaan is uitgerust met kunststof platen om contact tussen de ketting en de velgen te vermijden. Dankzij een groot scherm met camera aan de ingang van de wasstraat kan je zelf zien hoe de wagen gepositioneerd staat op de kettingbaan.

Kan ik in de carwash gebruik maken van wifi?

Ja, overal in de wasstraat is er gratis wifi.

Werken jullie met een loyaliteitsprogramma?

De BestPas is onze abonnementsformule. Met onze Pas is je wasbeurt altijd iets goedkoper in vergelijking met losse verkoop. Alle (andere) voordelen vind je hier.

Is de carwash open op zondag?

Ja, je kan bij ons terecht van 9u tot 13u.

Kan ik hier met mijn commercieel voertuig terecht?

Taxi’s, bestelwagens, etc zijn zeker welkom, inclusief een gewoon taxilicht of dakdragers. De maximale hoogte van het voertuig inclusief accessoires mag wel niet hoger zijn dan 2m05.

Wat houdt de interieurreiniging juist in?

Je wagen gaat op een traag lopende band (nog trager dan in de wasstraat), waar een aantal mensen manueel verschillende handelingen uitvoeren om je auto terug proper te maken aan de binnenkant. Je kan alles volgen naast de baan (achter glas) terwijl je geniet van een lekkere tas koffie. Alle info lees je hier > URL met anker naar stukje over interieurband.

Is stofzuigen gratis?

Stofzuigen is gratis en duurt 15 minuten. Van toepassing op al onze programma’s.

Heb je toch nog vragen? Contacteer ons dan hier.